Aanpak renovatie Muntplein

De gemeente Nieuwegein, Mitros en AM-Wonen hebben onlangs een overeenkomst getekend om het Muntplein te herontwikkelen. Dat is een overeenkomst op hoofdpunten. Veel details moeten nog worden uitgewerkt. Het plan is afgelopen week gepresenteerd aan de gemeenteraad en zal leiden tot bijna een verdubbeling van het winkeloppervlak. Ook komt er een parkeerdek boven op de winkels en een flatgebouw met 24 woningen.

‘Het plan zien er goed uit’ aldus Casper Langerak van de PvdA in Nieuwegein. ‘Het omvat het gebied van de winkels. Naast de nu aanwezige succesvolle supermakt Lidll is ook plaats voor de C 1000 (die een Albert Heijn zou kunnen worden). Het plan omvat niet Damsté en het Rollerkit gebouw. Ontwikkeling van dit stukje zou in een latere fase nog kunnen plaatsvinden. AM-Wonen neemt vrijwel alle kosten voor haar rekening. Ook de bouw van het flatgebouw voor Mitros dat bestaande woningen moet vervangen en de inrichting van de openbare ruimte zal AM-Wonen op zich nemen.’

Voor de bouw van het flatgebouw moeten 24 woningen worden gesloopt en de bewoners moeten tijdelijk elders onder gebracht worden. De PvdA heeft vooral aandacht voor hen gevraagd. Toegezegd is dat de huidige bewoners allen kunnen terugkomen in het nieuwe gebouw met 24 woningen. De woonlasten in het nieuwe gebouw zullen vergelijkbaar zijn met de huidige woonlasten. Langerak: ‘Niet over alles zijn de afspraken rond, zo moet er bijvoorbeeld over de exploitatie van het parkeerdek nog afspraken gemaakt worden. Dat zou dan kunnen leiden tot vormen van betaald parkeren en parkeerregulatie in de directe omgeving van het Muntplein.’ De PvdA vindt het van belang dat er niet alleen commerciële activiteiten rond het Muntplein komen. ‘Het is nog steeds de bedoeling dat in de plint van de Baten maatschappelijke functies worden gerealiseerd en in het winkelcentrum alleen commerciële activiteiten’ aldus Langerak. In januari 2013 krijgt de raad een voorbereidende notitie voor de wijziging van het bestemmingsplan voorgelegd. De voorgenomen start van de bouw is 2014.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk